ArtSurfing

ArtSurfing 1 jaar

  • 2 januari 2012

De eerste week van het nieuwe jaar staat geheel in het teken van ArtSurfing. Mooier kan het jaar toch niet beginnen? Het goede voornemen van vorig jaar was ‘meer aandacht te geven aan mijn persoonlijke artistieke aspiraties’. Nou ik heb het geweten. Met Mieke Siemons kreeg ik een zeer fanatieke docent voor dit project.

Het heeft al veel losgemaakt. Een beter begrip voor kleur en de kleurenleer, dieptewerking en compositie maar ook schilderen aan de Lek en in de voetsporen van Armando bij kamp Amersfoort. Een reeks zelfportretten, schetsboeken vol krabbels een bezoek aan een museumdepot en natuurlijk heel veel schilderijen.

En in 2012 gaan we lustig verder. Over twee weken mag ik me al weer melden in het Centraal Museum voor Bloemaert. De vorige ArtSurfingles had nog een gezamenlijke tekening opgeleverd die ik moest onderzoeken, uitwerken en afmaken.

Voor mij werd het al snel een gezicht. De kunst was natuurlijk om die er goed uit te krijgen. De achtergrond heb ik eerst weer wit geschilderd en daarna accenten met rood en zwart aangezet. Met het volgende resultaat.

Maar ik was er nog niet. Zonder veel na te denken ging ik kleurvlakken aanzetten, lijnen versterken en elementen veranderen. Uiteindelijk voelt het eindresultaat een beetje verontrustend aan.

Tja, een experiment is niet altijd alleen maar fijn. Maar het schilderen zelf is nog steeds een genot. En mijn creatieve vrijheid is het afgelopen jaar enorm vergroot. Wat wil je nog meer?

En als je zelf ook wat met je artistieke aspiraties wil doen en ArtSurfing is (nog) iets teveel van het goede. Mieke Siemons geeft ook compacte schildercursussen. Dan begint het jaar voor jou ook direct fantastisch.