Blog-pagina

Het Ideeëntoestel stijgt tot grote hoogte

  • 26 oktober 2015

Alle leerkrachten zouden na deze Herfstvakantie hun neus eens moeten steken in het boek Het Ideeëntoestel van David van der Kooij en Anouk Wissink. Een boek vol lesbrieven voor de creatieve denkvaardigheden in het basisonderwijs.

Het is een serieuze poging om het leerkrachten heel eenvoudig te maken deze nuttige denkstijl aan te bieden in de klas. En ik kan het weten, want heb eerder dit jaar al met het materiaal mogen werken.

Ik heb gezien hoe de Doordenkers subtiel het klaslokaal inslopen en hun nieuwsgierigheid en verwondering niet konden onderdrukken. Ik heb gemerkt wat voor enthouisiasme dit bij de leerlingen te weeg bracht. En ik heb mogen ontdekken dat de Hartenwensput en het Nodrokeder van Frankenstein leerlingen echt heeft geholpen om hun creativiteit toe te passen op allerlei vraagstukken.

Deze lessen zijn nu aangevuld met nog veel meer prachtige lesbrieven, vol tips en extra suggesties om langdurig met Creatief Denken in de klas bezig te zijn. Kortom, de klas kan er na de Herfstvakantie ineens heel anders uit gaan zien.

Op vindingrijk vind je nog meer informatie en het boek kun je direct bestellen op leuker.nu.