ArtSurfing

Uitwerking opdracht 11

  • 25 juni 2012

Afgelopen weekend samen met mijn jongste zoon naar Buitenkunst geweest. En schilderen op Buitenkunst heeft wel wat overeenkomsten met ArtSurfing. De opdracht op dag 1 was te werken met signaalkleuren en iconische beelden. Voorbeelden van Frank Stella en Andy Warhol kwamen langs.

Ik had mezelf tot doel gesteld om een pictogram voor ‘Smakelijk eten’ te gaan maken. Een geurend bord, sterren-eten en smaakvol bestek kwamen langs. Uiteindelijk kwam ik bij een versimpeling van een pan uit. En drie op een rij met kleine accentverschillen zorgde voor een interessant beeld.

Na de lunch keek ik er direct anders naar. Letterlijk, want het beeld moest op z’n kop en die harde lijn van het groene vlak, gelijk aan de paarse pan ging me irriteren. En toen herinnerde ik me ook mijn laatste ArtSurfing opdracht. Bedenk eigen pictogrammen en schilder die in de beeldtaal van Aboriginals.

Weliswaar is de pan onderste boven komen te staan en steeds minder herkenbaar als basisvorm. Het schilderij is er wel beter op geworden. En in kleuren die ik normaal nooit op m’n palet heb. Kortom, ik ben verrast door de uitkomst.

 Smakelijk eten