Blog-pagina

Stel je toch eens voor

  • 20 november 2012

Vorige week mocht ik nog een inleiding Creatief Denken geven. Natuurlijk komen dan de vijf vaardigheden en attitudes langs. De groep moet vaak eerst een drempeltje over worden geholpen om te gaan voelen wat deze nieuwe manier van werken kan doen.

En als je daarna de techniek ‘Stel je toch eens voor…’ bij  ‘verbeeldingskracht’ behandelt is succes eigenlijk wel verzekerd. Er werden bijvoorbeeld ontwerpen gepresenteerd voor een interactieve verwijzingsbord en een bloemenvaas die zich aanpast aan de sfeer.

Zelf ben ik betrokken bij een nieuw netwerk. We zijn druk bezig met onze website. Alles wordt nu in woorden gevat. En dat maakt de samenwerking ineens heel concreet. Hierdoor verschuiven bepaalde opvattingen ook onmiddellijk.

Beide situaties zijn het bewijs dat een snel prototype maken enorm helpt om een concept effectief richting realisatie te krijgen. Soms moet je mensen daar een handje bij helpen door het voorstellingsvermogen te vergroten. Zelfs bij doorgewinterde creativiteits- en innovatiespecialisten,vol verbeeldingskracht.