ArtSurfing

Schilderen met licht

  • 7 april 2014

De afgelopen weken heb ik een paar keer een individuele workshop ‘fotografie’ gekregen van Rogier Alleblas. Het begon met het maken van nieuwe portretfoto’s. In Rembrandtesk licht werd ik zowel met als zonder baard gefotografeerd én de tussenliggende scheerpartij. Het resultaat is nu al op mijn LinkedIn-pagina te zien en in concept op deze site bij Ervaring.

collage jeroen:rogierEen introductie ‘donkere kamer’ en retoucheren hoorden ook bij het programma. Dit zijn uitstervende vaardigheden in het digitale tijdperk. Hier merkte ik pas echt goed dat fotografie ‘schilderen met licht’ is.

En de afgelopen week heb ik samen met hem foto’s beschilderd. Rogier heeft daar z’n eigen stijl in ontwikkeld en ik kreeg een kijkje in zijn keuken. Boeiend om te zien wat je allemaal kan doen met die gemixte technieken van foto en verf, van realiteit en schijn. We zijn beiden aan de slag gegaan met een portret van mij. In de collage zie je hoe verschillend dat uitgangspunt is uitgewerkt.

Dank Rogier!