ArtSurfing

Opdracht 11

  • 5 juni 2012

Vandaag was ik weer te gast in het atelier van Mieke Siemons in Vianen voor een nieuwe les ArtSurfing. Het thema was Aboriginal Art. Als eerste bespraken we de typische beeldtaal van dit volk. Het kenmerkt zich door zeer eenvoudige figuren die tezamen een verhaal vertellen. Vaak al een eeuwenoud verhaal. Mieke wist van mijn artistieke c.v. dat deze kunst een van mijn inspiratiebronnen is.

De schilderopdracht was even simpel. Neem een paar figuren als basis en begin er mee te experimenteren. Ik koos voor het teken ‘waterplaats’ of ‘stromend water’. Twee cirkels verbonden door lijnen. Al vrij snel liet ik de exacte basistekening los, ging combineren met andere symbolen en begon zo mijn eigen verhaal te schilderen.

Na een verhelderende bespreking wist ik wat me te doen stond. Maak er meer eenheid van. Het werk veranderde nog compleet van karakter. Ik vind het nog steeds verrassend dat afstand nemen tot nieuw inzicht leidt en daarmee van  grote invloed is op het eindresultaat.

Atomic

De vervolgopdracht is om de komende tijd elementen uit mijn eigen omgeving te vertalen naar eigen pictogrammen en daarmee te gaan tekenen en schilderen.