Blog-pagina

Op zoek naar draken en demonen

  • 19 april 2012

Stel jezelf voor je bent op een schip ten tijde van Columbus. De zeekaarten waren nog niet volledig ingevuld. De cartograaf tekende draken en andere zeemonsters op de plekken die nog onontdekt waren. Zeelui wisten dan dat ze hier voor verrassingen konden komen te staan.

Matteo Catullo en Tim Hurson, onze expeditieleiders in het programma ‘Leadershift’ op het creativiteitscongres CREA, daagde ons uit het roer om te gooien en direct af te stevenen op dergelijke onbekende gebieden. Ze deden dit wel met zachte hand.

Tim hielp ons het begrip ‘leiderschap’ zeer constructief te fileren. Matteo gaf ons een feedback-radar voor de broodnodige houvast. En nog voordat we het zelf in de gaten hadden, waren we onontgonnen terrein binnen gevaren.

We hebben de nodige tijd met elkaar gespendeerd om onze verwondering uit te spreken en met elkaar hierover van gedachten te wisselen. De kunst van actief luisteren bracht ons nog verder het onbekende gebied in. Al met al was de eerste expeditiedag zeer waardevol. En we hebben nog niet eens alles gezien!