ArtSurfing

Oog voor het onverwachtse

  • 27 november 2012

De Rainer-opdracht heeft me een flinke serie foto’s van mijn eigen hoofd opgeleverd.  Deze stapel doorlopend kwam ik tot de conclusie dat mijn gezicht door de ooginfectie van vorig jaar flink uit het lood is geslagen. Ik was al niet echt symmetrisch, maar dat is nu zeker verdwenen.

Dit bracht mij op het idee om die linker- en rechterkant separaat te gaan benaderen. Het gevolg was een collage van close ups.

 Ogen blik

Weliswaar geen overschildering in lijn met Arnulf Rainer, maar wel intuïtief ontwikkeld werk met mijn eigen hoofd als inspiratiebron. En het smaakt naar meer.

Vandaag voegde Mieke Siemons daar nog de techniek aan toe waarin inkt, water en papier hun eigen weg gaan. De inkt vloeit soms uit in onverwachtse vlekken. De opdracht was om ook hier weer te werken vanuit mijn foto’s. Niet eenvoudig om te doen. Wel spannend. En verrassend dat dan ineens Frank Zappa de hoek om komt kijken.

 Frank Zappa