Blog-pagina

Nog een paar spelregels

  • 6 november 2012

Als je eenmaal begint met voorwaarden voor succesvol innoveren op te noemen, lijkt het wel alsof er overal aanvullingen opdoemen. En als fan van MIX (Management Innovation eXchange) wil ik hun top 3 hier niet onbenoemd laten. Weliswaar presenteren zij ze niet als specifiek voor open innovatie, maar ze zijn daarvoor wel degelijk waardevol.

Zij stellen in hun blog dat innovatie kans van slagen heeft wanneer er voldoende ruimte is voor een ’time out’. Wanneer je in staat bent om even afstand te nemen tot je dagelijks handelen, dan biedt dat direct inzichten. De voorbeelden van een praktische invulling van zo’n time out zijn aardig.

Tweede aandachtspunt is, gun iedereen de kans op ideeën voor innovatie. Beperk dit niet tot een afdeling met desbetreffende taakomschrijving. En tot slot adviseren ze een grote tolerantie op falen. Iedereen zou eigenlijk naast zijn cv ook met trots een faallijst moeten presenteren.

En omdat ik het ook niet kan laten wil ik er dan ook graag nog een aan toevoegen in de geest van deze top 3. Gun jezelf voldoende tijd. Vernieuwing is niet in een dag gerealiseerd. Ja het inzicht misschien, maar de realisatie daarvan duurt langer.