ArtSurfing

More Moore

  • 20 augustus 2013

Niet alleen ArtSurfing ook de Zomerzwerf stond in het teken van Henry Moore. De waterkant van de rivier de Lek tussen Vianen en Culemborg afstruinen op zoek naar interessant beeldmateriaal, met in het achterhoofd het werk van de Engelse beeldhouwer. Het werden twee inspirerende dagen vol aandacht voor het monumentale van de natuur.

Op de eerste dag hebben we van zelf gewonnen klei beelden gemaakt. Het werd een handjuweel en een schaalmodel voor een driedelig beeld dat ik het liefst uitgevoerd zou zien worden minimaal drie meter hoog (een beetje te ambitieus ben ik bang). Je moet er namelijk tussendoor kunnen lopen en de verschillende structuren voelen.

neiging schaalmodel

 

Schuilend voor de laatste regenbui bestudeerden we zondagochtend eerste de wisselwerking tussen oliekrijt, inkt, verf en water op het terras van Werk aan het Spoel. Afstoten of juist het vermengen van kleuren. Vervloeien en laagjes voor en achter elkaar ontstaan in het schetsboek. Startmateriaal om vervolgens op basis van een in de omgeving gevonden ‘Moore-vorm’ een kunstwerk te gaan maken.

basisschets

De slingerende lijnen van het water en de landtongen troffen mij. Het fietsveer ging heen en weer, koeien kwamen nieuwsgierig kijken en op de dijk genoot men ook van het mooie landschap. Wij zaten aan de oever lekker te werken.

zonder titel