Blog-pagina

Kijk in de spiegel voor innovatie

  • 17 november 2011

Vandaag heeft het Financieel Dagblad een special over innovatie. Altijd goed als dergelijke media hier aandacht aan besteden. Temeer omdat het volgens mij de enige weg is voor onze Westerse maatschappij om ons huidige welvaartsniveau in de toekomst te handhaven.

Aardige artikelen over verschillende mogelijke scenario’s, boekentips en inspirerende voorbeelden van Nederlandse innovaties. En een cover van zilver. Hoewel nergens verklaard, kan dit geen toeval zijn. Bij innovatie dien je als eerste naar jezelf te kijken. Hoe sta jij tegenover vernieuwing? Waar zie jij potentiële kansen? Hoe ga je om met onzekerheid? De ruimte die jij jezelf gunt is ook de ruimte die jij biedt aan innovatie.

Daarom is het belangrijk om kritisch naar jezelf te blijven kijken en waar mogelijk te scholen. Het komt daarom goed uit dat COCD, al meer dan dertig jaar de praktische motor voor innovatie, volgende week vrijdag in Eindhoven een dag vol workshops organiseert.

Op deze zogenaamde Pooldag kun je naar een workshop Vooropdenken (scenario-planning gecombineerd met Creatief Denken) en Accelerated Learning (mensen sneller laten leren leren). En is er aandacht voor nieuwe opvattingen over het versterken en ontwikkelen van innovatiekracht bij individuen en binnen organisaties.

Kortom, op 25 november kun je op de TU Eindhoven grote stappen maken met het vergroten van je innovatie-potentieel. Breng in de praktijk wat je vandaag in het FD kunt lezen.