Blog-pagina

Innovatie in commercieel vastgoed

  • 22 juni 2012

De parkeergarage was een beetje desolaat. De organisatie moest de bewegwijzering nog ophangen. De congreslocatie was een leegstaand kantoorgebouw. Beetje vreemd gevoel, maar het paste wel bij het thema. Het ging gisteren op het Innovatie-event vanFMM (het platform voor facility management) over het beheer van kantoorgebouwen in crisistijd.

Samen met dagvoorzitter Karl Raats en collega Rene Hartman van de InnovatieWerkplaats mocht ik gisteren een GPS-sessie houden. Een drietal sprekers brachten prikkelende stellingen naar voren en schetste de trends in de branche. Die vormden de aanleiding om in een twee brainstormrondes nieuwe potentiële oplossingen voor de voorliggende vraagstukken te bedenken.

Uiteindelijk konden tien bijzondere  innovatietrajecten gepresenteerd worden. Sommige vielen zo goed in de smaak dat deelnemers direct hun enthousiasme lieten blijken door hun visitekaartje bij het idee achter te laten. FMM gaat de komende tijd deze initiatieven verder uitwerken en de uitvoering stimuleren. Hou het dus daar in de gaten. Daarmee werd het een vruchtbare en inspirerende dag. Fijn dat ik hier een bijdrage aan kon leveren.