ArtSurfing

Go with the flow

  • 4 april 2012

Weer lekker een hele stapel A4tjes vol geschetst om vervolgens uit de grote stapel die ik inmiddels heb geproduceerd, drie schetsen te pakken welke me intrigeren. De ene was vanwege een mooie lijn, de ander door de vlakverdeling of door de emotie die er uitsprak.

Ik wist niet wat ik zou gaan schilderen, maar wel dat ik wilde schilderen. Deze drie schetsen vormden de basis voor mijn nieuwe werk. Als snel was de grote vlakverdeling vastgesteld. Toen bedacht ik dat het wel aardig kon zijn om twee verschillende technieken toe te passen. De ene keer met de kwast heel dun en het andere juist met het palet nat in nat.

Tsunami is het uiteindelijke resultaat geworden. En het heeft me direct inspiratie gegeven om volgende week nog iets in die richting te gaan maken.

Het klopt dus echt. Je hebt geen inspiratie nodig, die is er altijd. Je moet jezelf alleen openstellen voor indrukken en daarmee aan de slag gaan.