Blog-pagina

Een boost aan analogie natuur

  • 30 juni 2011

In stadsdeel Oost zijn ze goed bezig. Het oplossend vermogen van de medewerkers wordt zeer actief vergroot. Onder de naam *bOOST krijgen steeds meer medewerkers letterlijk een boost aan Creatief Denken.

Een techniek die vandaag voorbij kwam was de Analogie Natuur. Het achterliggend principe van deze techniek is dat voor ieder probleem het antwoord in de natuur kan worden gevonden. De natuur in al haar verschijningsvormen als onuitputtelijke bron van inspiratie. Een favoriete techniek van mij, want inderdaad eigenlijk altijd effectief.

Soms moet je mensen nog wel een beetje op gang helpen. “Kies eens een minder voor de handliggend dier dan de kat, hond of het konijn.” Een dergelijke aanmoediging was vandaag niet nodig. Zonder enige aarzeling kwam het poolvos, luiaard en gierzwaluw voorbij.

Blij verrast vroeg ik  of ze wellicht allemaal amateur-bioloog waren. Maar nee, de nieuwste spaaractie van Albert Heijn begint nu al z’n vruchten af te werpen. Allerlei Superduper-dieren passeerden de revu. De techniek werd daarom direct omgedoopt tot Superduper analogie.