Blog-pagina

Alphen gaat voor Het Nieuwe Winkelen

  • 8 mei 2012

Gisteravond mocht ik namens de Innovatiewerkplaats de eerste KvK Retailsessie doen. Zestien ondernemers van winkeliersvereniging Alphen Aan Den Rijn kwamen in het stadhuis bijeen. De centrale vraag is: hoe kunnen wij nieuwe kansen creëren uit de vele trends die op ons afkomen?

Het ging gisteren over de nieuwe klant (vergrijzing en individualisering), belevingseconomie, on- en offline retail, veranderend winkelstraat-beeld en nieuwe ondernemers. Deze ontwikkelingen kunnen snel bedreigend voelen. Die houding hebben we achter ons gelaten en zijn gaan brainstormen over de kansen.

Aan het eind van de avond waren alle deelnemers enthousiast. Ze hadden nooit gedacht zelf over zoveel creativiteit te beschikken. Er waren grootse nieuwe plannen en slimme oplossingen die direct doorgevoerd kunnen worden.

Volgende week worden de ideeën verder uitgewerkt in strategische plannen. En zoals het bij een Innovatiewerkplaats gaat. De vernieuwing is altijd praktisch en direct toepasbaar. De winkeliers van Alphen kunnen de mouwen opstropen.