ArtSurfing

Zonnige ontwikkelingen

  • 30 juli 2012

Er was veel te bespreken tijdens de atelierles van ArtSurfing. Ik had weer volop zitten schetsen en een hele serie 1-lijnstekeningen gemaakt van mezelf. Het materiaal van Buitenkunst moest nog besproken worden en natuurlijk deel 1 van de Paul Klee opdracht. En tijdens dat laatste onderdeel adviseerde Mieke me om ook eens meer aandacht aan modeltekenen te gaan besteden. Mijn beperkingen gaan me voor de voeten lopen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld bij de kunstacademie Haarlem. Daar kan ik iedere dinsdagavond aan de slag. Maar niet voordat ik een toelatingsgesprek had gevoerd. En omdat de academie vanwege vakantie sluit moest dit op de valreep afgelopen zaterdag gebeuren. En daar ging ik dus met een map vol eigen werk op pad.

Maar dit materiaal heb ik eigenlijk nooit gemaakt om iemand anders dan mijzelf.  Hoe ga ik hier nu mee om? Het werd een pittig gesprek over techniek, compositie, ideeën en de rol van de kijker.

Als Mieke Siemons Dionysus is, dan is Fokelien Faber Apollo. Het zal een boeiende tweestrijd zijn waar ik me vanaf half september in ga storten. Het is in ieder geval een nieuwe stap in ArtSurfing.

Voorlopig ga ik lekker verder met mijn 1-lijnstekeningen, nu met Celeste als model en vervolg ik mijn schetsen die uit de Klee-oefening zijn gekomen. En wie weet ga ik ook verder met “beelden vangen” zoals we dat tijdens de atelierles zijn gaan doen. Het wordt sowieso een mooie zomer.