Blog-pagina

Waar gaan we naar toe deze zomer?

  • 5 juni 2008

Twee creatieve tips voor als je nog geen vakantieplannen hebt.

Vroeger bestond er een TV-programma waar met een pijltje op de kaart van Nederland werd gegooid. Daar waar het pijltje terecht kwam werd een programma opgenomen. Dit principe kun je ook toepassen op je eigen vakantiebestemming. Laat toeval de basis zijn en je wordt gegarandeerd verrast.

Iets minder toevallig maar niet minder verrassend is een toer langs follies. Follies zijn gebouwen die eigenlijk geen andere functie hebben dan er zijn, maar vaak zijn ze niet wat ze lijken te zijn. Nieuwsgierig genoeg geworden?

Engeland is het land van de follies. In de achttiende en negentiende eeuw was het een heuse rage bij de adelstand. Op diverse landgoederen werden Griekse tempels en fake ruines gebouwd. Enkel om het uitzicht te verfraaien en gasten te vermaken. Of, wat moet je doen als jouw heuvel “maar” 965 meter hoog is? Je bouwt er gewoon een zestig meter hoge toren op. Dan kun je toch boven de duizend meter uitstijgen.

Een erg mooi exemplaar is ‘The house in the clouds’ iets boven Harwich. Oorspronkelijk bedoeld als camouflage voor de watertoren is het nu een prachtig maar prijzig appartement.

In ieder geval voor nu alvast een prettige vakantie.