ArtSurfing

Uitwerking opdracht 8

  • 14 maart 2012

De collage Bitch heeft enige tijd in mijn achterhoofd rondgedwaald. Eindelijk bleek de tijd rijp om haar uit mijn hoofd te laten komen en in een nieuwe gedaante in verf te laten verschijnen.

De eerste stap was om een paar kleurvlakken over te nemen. Het bijna-zwart en fel rode vormden de basis. Al snel was ik vooral intuïtief bezig om bepaalde elementen uit de collage te vertalen. De relatie met de bron werd losser en het nieuwe werk begon steeds meer voor zichzelf te spreken.

Ik beperkte me sterk in het kleurgebruik en ging daarentegen juist helemaal los in materiaalgebruik. Ik heb m’n paletmes gebruikt, mijn handen, een spons en verschillende soorten kwasten.

Ik stelde me niet de vraag waarom ik bepaalde dingen deed. Ik deed ze gewoon en verraste mezelf uiteindelijk keer op keer. Ik geloof dat je dit wel flow kunt noemen.

Al met al is het nieuwe werk compleet wat anders geworden, dan wat ik vooraf had gedacht te gaan maken. Het is (voorlopig) af. Ben er niet helemaal tevreden mee, maar het heeft me wel weer aangezet tot ander werk. En dat raakt me wel direct.

Kortom, deze weg moest ik blijkbaar afleggen om te komen waar ik nu ben. Het blijft fascinerend om zelf uitvoerder te zijn in het creatieve proces. Ik leer hier steeds weer veel voor mijn werk als creative consultant.