ArtSurfing

Uitwerking opdracht 12

  • 12 juli 2012

Het leek zo’n eenvoudige opdracht. Knip de figuren van Paul Klee uit en maak er een collage van. Zie opdracht #12. Enthousiast ging ik aan de slag. Allerlei gedachten gingen door mij heen. Natuurlijk herken je in bepaalde vormen dingen, de menselijke gedaantes zijn het sterkst. En de ene keer wilde ik me hier aan houden en de andere keer juist niet als zodanig inzetten.

Meer dan twintig verschillende collages ontstonden zo onder mijn handen. Maar stuk voor stuk vind ik ze eigenlijk niet interessant genoeg om als basis voor een schilderij te gaan dienen. Goed, dan maar even wegleggen en wat afstand nemen.

Een nieuwe serie collages volgde later op de dag, maar ook hier dezelfde conclusie. Tja, als serie is het wel spannend.

Waar wringt bij mij de schoen? Zijn het de opgelegde vormen die me tegenstaan? Kom ik niet los van de semantiek? Is het het materiaal zelf? Voorlopig blijf ik nog maar even stoeien met de vormen. De innerlijke dialoog is interessant genoeg.