ArtSurfing

Synchroonkijken, ook op vakantie

  • 15 juli 2013

Wat een succes was ‘synchroonkijken’ van Else Kramer. Het deelnemersaantal was in een week verdubbeld tot 1250 mensen die allemaal eenzelfde kijkopdracht uitvoerden, zeven dagenlang. We werden zelfs trending topic op Twitter. Bovenal leverde het prachtige fotoseries op, te zien op Pinterest. We hebben sokken, blauw en zomer gefotografeerd. Alleen de opdracht om in te zoomen op de microkosmos ging mij niet goed af.

Stenen

Zelf ging ik halverwege de week op vakantie. En het leuke was dat na afloop van de zevendaagse we gewoon door gingen met synchroonkijken. Iedere ochtend mocht een van de leden van het gezin het onderwerp van die dag bepalen. Zo hebben we een dag onze blik op Corfu gericht op ritme, schaduwen, voetbal en stenen. Dit heeft er toe geleid dat we nu een bijzonder fotoverslag van onze vakantie hebben gekregen. Door je blik zo specifiek op een bepaald onderwerp te richten, zie je andere dingen, kijk je anders naar de wereld om je heen en leg je andere zaken vast met de camera.

Een prachtige oefening van creatief waarnemen die naar meer smaakt. Ik heb me daarom opgegeven voor de verlengde cursus. Wil jij ook meedoen, meld je dan snel aan op synchroonkijken.