Blog-pagina

Look again

  • 15 april 2011

Eerlijk gezegd was ik best trots op mezelf toen ik als hoofdprogramma voor CREA koos voor ‘Look again’. De eerste fase van het creatieve proces is niet mijn favoriete deel. Mijn geduld is niet altijd groot genoeg. Mijn fantasie neemt me al snel mee in mogelijke oplossingsrichtingen. Een aanvulling van mijn analytische vaardigheden kan zeker geen kwaad.

Ik ben nu ruim over de helft en moet tot de constatering komen dat we tot nu toe eigenlijk alleen maar materiaal en technieken hebben gekregen vol van sensitiviteit. Geen theoretisch kader in de ochtend, artikelen lezen als huiswerk of nieuwe modellen bestuderen. Nee, we zijn continu aan het ervaren. Lekker heel veel doen en vooral ook voelen. Om daarna de dialoog aan te gaan over de nieuwe ervaringen. En als ik wil kan ik na CREA altijd nog de boeken in duiken voor aanvullende informatie.

Had ik het dan verkeerd gelezen in het programma-overzicht? Ik las het opnieuw (looked again ;-)). Er stonden geen andere woorden, de betekenis was alleen veranderd voor mij. Wouw, het werkt nu al.