Blog-pagina

Karakterverschillen en innoveren

  • 9 september 2014

De geruchtenmachine werkt voor Apple weer eens op volle toeren. Vandaag wordt wellicht de langverwachte iWatch dan eindelijk gepresenteerd. Reden voor de Volkskrant om de huidige topman Tim Cook weer eens te vergelijken met zijn illustere voorganger.

Het opvliegend karakter van Steve Jobs is alom bekend en vanuit het perspectief van het creëren van een goed innovatieklimaat niet bepaald gunstig. Hoewel, een duidelijke visie op innovatiebeleid is heel belangrijk, net zo goed als een hoge standaard qua output.

iwatchOok is het belangrijk dat teamleden weten wie voor welke aspecten verantwoordelijk is. Innoveren is niet gebaad bij gelijkwaardigheid en het zoeken naar consensus. Je bent op zoek naar een constructief kritische dialoog. Dus wanneer Jobs zijn woede-uitbarstingen voorzag van steekhoudende argumenten, was het voor het innovatieklimaat gunstig. Maar ik besef dat hiermee nog steeds niet alles is gezegd.

Er zijn nog een paar interessante verschillen tussen de twee topmannen te melden in het licht van het innovatieklimaat. Cook heeft oog voor de broodnodige ontspanning in het werk. Hij durft ook heel nadrukkelijk taken te delegeren. En de huidige Apple-baas staat bekend als iemand van de idea-support.

Het ontwikkelen van een effectief klimaat voor innoveren is een gevoelig spel waarin veel verschillende ballen hoog gehouden moeten worden. Iedere eigenzinnige leider heeft daarin z’n zwakke en sterke punten. En ikk ben benieuwd of de iWatch het iPhone-effect gaat brengen voor de wearables.