ArtSurfing

Introductie op ArtSurfing

  • 18 april 2011

Ik was met een aantal vakgenoten bijeen eind 2010. We bespraken de plannen voor het nieuwe jaar. Iedereen had ook een onmogelijk project geformuleerd. Een wens of idee waarvan je hoopt dat het werkelijkheid zou worden, maar je weet eigenlijk niet hoe. Tja en wanneer je dan die hoop uitspreekt blijkt maar al te vaak dat anderen je kunnen en willen helpen het te realiseren.

Mijn onmogelijke project had ik de naam gegeven: iedere dag een tekening, elke week een schilderij. Ik wilde graag in 2011 mijn persoonlijke artistieke aspiraties een boost geven. In samenspraak met Karl Raats werd hieruit het project ArtSurfing geboren.

Parallel aan couchsurfing zou ik ook op reis gaan, een artistieke reis. Niet langs allerlei slaapplekken maar langs verschillende kunstenaars. Ieder geeft mij steeds een opdracht en pas wanneer ik daar in de ogen van mijn leerkracht in ben geslaagd, mag ik verder reizen.

Deze uitdagende expeditie is inmiddels van start gegaan. Op deze blog kun je de avonturen van mij volgen. En ik wil je graag uitdagen ook op reis te gaan.