Blog-pagina

Innoveer in het MKB

  • 6 juli 2012

Triodos spreekt in haar nieuwe tv-commercial over ‘klein is het nieuwe groot’. Vernieuwing start bijna altijd klein, vanuit een garage of zolderkamer. Iemand heeft een brilliant idee en begint er een bedrijfje omheen te bouwen.

Ik ben het afgelopen jaar ook meer dan ooit bezig om MKB-ers te leren innoveren. In samenwerking met de Kamer van Koophandel bieden we winkeliers deInnovatieWerkplaats aan om hun antwoord te vinden op de balans tussen clicks & bricks.

Een ander project waar ik bij betrokken ben is Crenovatie. Het innovatie-initiatief van Saxion Hogescholen. Daar is een brainstorm-toolbox ontwikkeld, specifiek voor MKB. Die box is vervolgens getest en verbeterd in diverse stageprojecten. De eerste successen zijn al gerealiseerd. Met Crenovatie kan de ondernemer ook zelf aan de slag met innovatie.

Gisteren was de feestelijke presentatie van de verbeterde versie in Enschede. Crenovatie is gebaseerd op de Delftse Innovatie Methode. De bedenker hiervan, Jan Buijs professor Innovatie aan de TU Delft, was daarom als spreker uitgenodigd. Hij presenteerde enkele nieuwe inzichten en zorgde er zo voor dat ook hier de vernieuwing gestimuleerd blijft worden.