Blog-pagina

Hollywood en de vernieuwing

  • 14 januari 2011

In de NRC las ik vandaag een aardig artikel over de “riskante” vernieuwing in Hollywood. De krant constateerde een trend dat Hollywood haar vernieuwing zoekt door zogenaamde arthouse-regisseurs in te zetten om potentiële serie-films (denk aan Pirates of the Carribean en Batman) een vliegende start te geven.

Deze regisseurs zijn duidelijke buitenstaanders die garant staan voor een andere kijk op filmmaken. De laatste poging is The Green Hornet. Michel Gondry, bekend geworden door Eternal Sunshine of the Spotless Mind, mag deze held uit de vorige eeuw nieuw leven inblazen. Door zijn eigenaardige kijk op deze gemaskerde man met de veel beroemder geworden chauffeur Kato hoopt men dat een nieuwe serie is geboren. De recensent heeft nog zo z’n twijfels.

In de eerste zin staat riskant tussen aanhalingstekens. Hollywood is nou ook weer niet zo gek dat ze dergelijke nieuwkomers helemaal de vrije hand geven. Ze hebben wel iets geleerd uit het verleden met bijvoorbeeld mijn grote held Orson Welles. Dergelijke projecten krijgen wel een ervaren producer. En je weet wie de Oscar voor beste film mag ophalen…