Blog-pagina

Hamel slaat weer toe

  • 6 maart 2012

Sinds zijn boek ‘Het einde van management’ ben ik fan van Gary Hamel. Bureaucratie verstikt creativiteit. En dat terwijl we die innovatiedrang nu juist nodig hebben om onszelf in de zich steeds veranderende maatschappij staande te houden.

In het magazine van Managementboek.nl las ik een kort interview met Hamel over zijn nieuwste boek ‘What matters now’. Daarin worden de vijf belangrijkste uitdagingen voor een organisatie opgesomd: waarde, innovatie, aanpassingsvermogen, passie en ideologie.

‘Om succesvol te blijven moeten bedrijven het kapitalistische systeem weer van een ethische basis voorzien, innovatie een integraal onderdeel maken van hun strategie, in staat zijn om op een pro-actieve manier te veranderen en een werkplek creëren waarin mensen hun passies kunnen uitleven. Ze moeten bovendien hun ideologie herzien’.

Een heel nieuw soort manager zal op moeten staan om leiding te kunnen geven aan een dergelijk georganiseerd bedrijf. Hamel twijfelt zelfs of er sowieso wel nog wel managers nodig zijn. Ik blijf fan. Dat is zeker.